Javad Triumph-LS - 1. rész

[1. rész] [2. rész] [3. rész] [4. rész]

Nagy örömünkre ma végre megérkezett az első olyan Javad GNSS vevő, amely 864 csatorna követésére, és egyidejűleg 6 számítási algoritmus futtatására képes. Ez a Triumph-LS !

A szállítódoboz felynitása után három csomagot találtunk. Az egyikben a vevő tartására szolgáló árbóc, a monopod van (nincs a képen). A másik egy igényes kivitelezésű oldaltáska. A harmadik pedig egy kartondoboz. Nyilván ez utóbbiban van maga a Triumph-LS vevő. Már a kartondoboz tapintása is kellemes érzést indukál. Érintése sejteti, hogy gondosan kivitelezett, minőségi eszközre lelünk odabent.

Triumph-LS-doboz

(A képekre kattintva megtekintheti az eredeti képeket maximális felbontásban)

A kartondobozt kicsomagolva az alábbiakat találjuk.

Triumph-LS kicsomagolva

Tehát: a Triumph-LS vevő, USB kábel, csipesz (a SIM és a microSD kártya behelyezésének megkönnyítéséhez), mutató toll, SD adapter, 5/8" adapter, hálózati töltő és tápkábel.

Sejtésünk a minőségi kivitelezésről a vevő kézbevételekor beigazolódik. Elegendő, ha közelebbről megnézünk két apró részletet.

Triumph-LS gomb

A fenti képen az előlap egyik nyomógombja, az alsón a microSD és a SIM kártya tárolójának fedele látható.

Triumph-LS SIM fedele

A SIM kártya fedelén SIM1 felirat olvasható. Ebből sejthető, hogy több mint egy SIM tartó van a készülékben. Valóban, a hátlap jobb oldalán található a SIM2 feliratú fedél.

Ha megszemléljük a vevő alját, akkor megtaláljuk minőségi kialakítás magyarázatát.

Triumph-LS passion

A felirat jelentése: Készült szenvedéllyel, a Szilikon Völgy szívében.

Nézzük meg milyen kezelőszervek illetve csatlakozók találhatók a készüléken. A műszerház bal oldalán a következőket látjuk.

A jobb oldalon is vannak csatlakozók.

Triumph-LS jobboldal

A vevő hátoldalán is találunk fontos elemeket ...

Triumph-LS hátlap

... akárcsak az alján.

Triumph-LS alja

A vevő bekapcsolását követően elindul az operációs rendszer betöltése. Eközben egy hasznos információt olvashatunk a kijelzőn.

Triumph-LS help

Tehát ha megnyomjuk a kijelző felett található nyomógombok közül a könyv ikonnal ellátottat, akkor a kijelzőn éppen látható ablakhoz tartozó kezelési ismertetőt jeleníthetjük meg. A felhasználói kézikönyv tulajdonképpen be van építve a szoftverbe.

Az operációs rendszer betöltődését követően megjelenik a tulajdonképpeni főmenü. Megállapíthatjuk, hogy a kijelző káprázatosan jól látható. Egyértelműen a világon található terepi kijelzők egyik legjobbja került a Triumph-LS vevőbe. Talán csak az Archer2 és a Nautiz X8 kijelzője kelhet vele versenyre.

Triumph-LS kijelző

Sajnos a kép készítésekor nem sütött a nap, de amint lehetséges le fogom cserélni ezt a képet egy erős napsütés idején készítettre.

(Beszúrás utólag: a napfényen készült képek a következő linkeken megtekinthetők. [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6] )

A kijelző feletti nyomógombsor közepe táján található a Screen gomb. Ennek nyomogatásával 3 különféle színsablon közül választhatunk, így beállíthatjuk a közvetlen napfény esetén legjobb láthatóságot biztosító megoldást. A következő kép a "színes" sablont mutatja be.

Triumph-LS szines

Az alábbi képen a "fehér-a-feketén" sablon választásának eredménye látszik.

Triumph-LS fekete

A 3. sablon neve "fekete-a-fehéren".

Triumph-LS feher

A kijelző bal oldalának középső ikonjára mutatva eltüntethető a sok információ, szinte a teljes kijelző a térképé.

Triumph-LS teljes

 

Tovább a 2. részre >>>

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer