SurvCE - az univerzális profi

A SurvCE legfőbb előnye az, hogy műszerfüggetlen. Ez azt jelenti, hogy szinte bármely műszergyártó bármely termékét - legyen az GPS/GNSS vevő, mérőállomás vagy digitális szintező - képes kezelni. A SurvCE programmal tehát a földmérő páratlan szabadságot és rugalmasságot is kap egyben, hiszen teljesen saját igényeit és lehetőségeit figyelembevéve állíthatja össze műszerparkját. Nincs szüksége arra, hogy minden műszerféleség esetében ragaszkodjon egyetlen gyártóhoz vagy márkához. Ha valamely mérőeszközét bármely okból kifolyólag korszerűbbre kell cserélnie, nem kell új szoftvert megtanulnia. Az új műszerhez is biztosan használhatja a régihez megvásárolt SurvCE szoftvert. Részletes információk a SurvCE-ről itt találhatók.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.

Kedves Zoltán!Gratulálok az

Kedves Zoltán!Gratulálok az új céghez, és hogy a JAVAD-ot sikerült behoznod! És köszönöm a jótanácsot a vonal húzáshoz.Egy kérdésem lenne a SurvCE 2.52 változatáról.Egyedi vonalazonosítókat használva nekem minden uj vonal húzása után betesz egy új kódot a pontok mérésénél - pl.REZSU kóddal húzott REZSU1 vonal mérése után egy REZSU1 kódot, és így tovább minden új vonalnál. A jellegkód listába nem teszi be, csak mérésnél jelenik meg a kódok között.De így pl. 10 vonal után már 10 új kódot kell átgörgetnem a kiválasztásnál, ha másfalyta vonalat akarok húzni.Ki lehet ezt iktatni valamilyen beállítással?Egyébként nekem még mindig lassab a SurvCE 2.52 Archar Mini-vel és a MAC-kel, mint a 2.4 verzió volt. Üdv!

Én azt javaslom ha már meg

Én azt javaslom ha már meg van kezdve egy vonalad ne a kódok közül válogass hanem a nyitott vonalakból. Az első ikonsor a vonal rajzolásnál utolsó előtti ikon ami fölött az 1-es 2-es van. Nekm nagyon bevált. Van ugye 100-as nagyságrendű kód és 10-es nyitott vonal.

A Műszer/Konfigurál/Általános

A Műszer/Konfigurál/Általános lapon kapcsold ki az "Egyedi azonosítót a vonalhoz" lehetőséget. Ennek a lehetőségnek a bekapcsolása azoknak jó, akik egyidőben több azonos kódú vonalat is szeretnének vezetni. Tehát pl. ha az út egyik oldalát méred UT kóddal és megnyomod a kezdőpont gombot, akkor UT1_KP kóddal tárolja el a pontot. Az útnak ezen az oldalán az UT1 kóddal dolgozhatsz ezután. Ha átmész a másik oldalra és ott is kiválasztod az UT kódot majd megnyomod a kezdőpont gombot, akkor UT2_KP kóddal tárolja el az első pontot. Az útnak ezen az oldalán UT2 kóddal mérheted a pontokat. Ezután mérheted az út két oldalán a pontokat felváltva meanderezve, és a program mégsem cikk-cakkban fogja összekötni a vonalakat. A közbenső pontok esetében a megfelelő kódot (UT1 vagy UT2) a vonallistázó ikon megnyomása után tudod kiválasztani illetve bevinni a Kód adatmezőbe. Ez az ikon jobbról a 2. (két függőleges vonal fölött "1,2..." van). A MÁV felmérői a vasútállomásokon gyakran 10-15 vágánytengely vonalat vezettek így egyszerre.

Vagy az undo parancsra, meg

Vagy az undo parancsra, meg is kérdezhetné a szoftver, hogy akarja-e törölni a pontot! :-D

Vonal rajzolás! Ide leírom

Vonal rajzolás! Ide leírom mégegyszer a véleményemet.Tehát a vonal rajzolási funkció. Nagyon hasznos sokat használom is. De az elkötött vonalak javítása továbbra is nagyon nehézkes.Törölni kell az utolsó pontot. Utána térképszerkesztőben editálni az elkötött vonalat az utolsó előtti vonalszegmensnél eltörni, majd törölni a rossz vonalszegmenst. Ez után lehet folytatni a vonalat.Nos ez terpen 1:1 es rézsűn fejjel lefelé nem egy egyszerű művelet.Sokkal szebb lenne egy undo (vissza) parancs ami ezt egylépésben elintézné.Amikor 6-8 vonalat visz az emberfia nagyon könnyű a 2 entert rányomni egy rossz kódra. BartaUi.: Ha valaki tud egyszerűbb módot szivesen veszem.

Természetesen van egyszerűbb

Természetesen van egyszerűbb megoldás. Ha észreveszed, hogy rossz kódot használtál mutass rá a pontra a térképen. Erre megjelenik a táblázatos pontlista (a kiválasztott ponttal és esetleges közeli pontokkal). Jelöld ki a hibás kóddal tárolt pontot és a felső sorban lévő ikonok közül mutass a bal szélsőre, majd a "Módosít" gombra. Javítsd ki a kódot, hagyd jóvá (zöld pipa), majd lépj vissza a grafikus ablakba. A program újrarajzolja a vonalat. Ezt a műveletet a SurvCE 2.52 változatával biztosan végre lehet hajtani. Korábbi verziókkal elképzelhető, hogy nem. Neked elküldöm e-mailen az erről készült videót. Később majd a tudásbázisból mások számára is elérhető lesz. Az Undo megoldás azért nem lenne jobb ennél, mert az a pontot magát is törölné és így újra kellene mérni. A fenti módszerrel nem kell újramérni.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer