Tisztelt Látogató !

Varga Zoltán

 

A nevem Varga Zoltán. A GeoMentor Kft-t 2011. január 19-én alapítottam, miután előbb a Sokkia Kft vezetőjeként, majd 2010 márciusától a Navicom-Plusz Bt-nél geodéziai szaktanácsadóként 20 éven keresztül geodéziai műszerek forgalmazásával foglalkoztam.

Mindezekhez az alapot a pécsi Komarov Földmérő Szakközépiskolában és a székesfehérvári Geo-ban (EFE FFFK, ma a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara) szereztem olyan oktatóktól, akikre egész életemben tisztelettel gondolok minden osztály- és évfolyamtársammal együtt.

Az elméleti képzés és a mérnöki diploma megszerzését követően a Pécsi Geodéziai és Térképészeti Vállalat 1-es osztályán szerezhettem betekintést a földmérés gyakorlati világába. Itt abban a szerencsében volt részem, hogy az én kezem ügyébe került a cég első Sokkia gyártmányú SET2 mérőállomása. A SET2-vel mért hatalmas mennyiségű adat feldolgozásának meggyorsítása érdekében fejlesztettem a CoordComp Turbo programot, amelyet komolyabb átalakítások után GeoProfi néven a kereskedelmi forgalomban is megjelent. A forgalmazás befejezéséig több mint 500 felhasználóhoz jutott el a program. Büszkeséggel tölt el, hogy sok földmérő még ma is használja.

1989 szeptemberétől a PGTV vezetősége úgy döntött, hogy létrehozza a Sokkisha Vevőszolgálatot, amelyben a Geoset Kft (előző nevén Sokkia Kft) két jelenlegi tulajdonosával - Sétáló Ferencnével és Soltész Jánossal - együtt kezdtem meg műszerforgalmazói pályafutásomat. Fogalmunk sem volt arról, hogy miként kell műszereket értékesíteni és kereskedni. Azt azonban tudtuk, hogy a földmérők segítséget várnak tőlünk műszerállományok korszerűsítése és új műszer használata terén. Ennek az igénynek igyekeztünk a legjobb tudásunkkal megfelelni.

A Sokkisha Vevőszolgálat idővel önálló vállalkozássá alakult GeoSet Kft néven, majd újabb 1 év elteltével Sokkia Kft-re változott a neve, végül 2011-ben ismét a Geoset nevet vette fel. A cég vezetése mellett értékesítőként, marketingesként és időnként fejlesztőként is tevékenykedtem. Tevékenységem során igyekeztem a forgalmazott termékek lehető legmélyrehatóbb megismerésére törekedni azért, hogy ügyfeleinknek az elképzelhető legmagasabb szintű segítséget tudjam nyújtani. A cél elérése érdekében - vagy annak folyományaként - mérőállomások, RTK képességű GPS-ek, digitális szintezők és vízmélységmérők kezelésére illetve vezérlésére képes szoftvereket fejlesztettem (AGY, GeoCode, Geiod, staRTK, TopoGraph, MiniSonar).

2010- ben a Sokkia cégnek a Topcon általi felvásárlása új helyzet, és válaszút elé állított bennünket. A kínálkozó lehetőségek közül az tűnt a legcélravezetőbbnek, amelyet választottunk. Ennek következtében elhagytam a Sokkia Kft-t és a Navicom-Plusz Bt-nél folytattam tevékenységemet, ahol elsősorban GNSS vevők és mérőállomások forgalmazásával foglalkoztam. Az év végéhez közeledve azonban egyre erősödött bennem az az érzés, hogy ennél többre vagyok hivatott.

Létrehoztam hát a GeoMentor Kft-t, és most gőzerővel dolgozom azon, hogy az elképzeléseimet rövid időn belül megvalósítsam.

Előre is köszönöm, ha véleményével, tanácsaival segíti munkámat.

 

Varga Zoltán

 

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.

A GeoMentor Kft ügyvezető

A GeoMentor Kft ügyvezető igazgatójaként nyilatkozom, hogy a GeoMentor Kft nem tart fent szerződéses kapcsolatot a Sokkia vagy a Topcon márka képviseletei közül egyikkel sem. Ennélfogva a GeoMentor Kft nem tekinthető a Sokkia vagy a Topcon hivatalos partnerének. Ettől függetlenül a Sokkia műszerek 20 éven át tartó forgalmazása során felhalmozott tudásomat és tapasztalatomat valamint segítőkészségemet felajánlom minden Sokkia műszer tulajdonos számára. Örömmel állok rendelkezésére, amennyiben munkaeszköze működési rendellenességének megoldására vállalkozásomat tartja a legfelkészültebbnek, illetve amennyiben bizalma nagyobbrészt nem a márkának, hanem inkább egykori hivatalos képviselőjének szól.

Varga Zoltán

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer