A SurvCE program kipróbálása

 

A SurvCE (illetve tábla PC-n futtatható változata a SurvPC) a beszerzés előtt kétféle módon is kipróbálható.

1. A SurvCE PC-demo programmal.

Nem keverendő össze a SurvPC szoftver próba verziójával (lásd a 2. pontban). Ez a program Windows XP/Vista/7/8/10 operációs rendszeren futtatható, tehát nem terepi adatgyűjtőre telepíthető. Mivel ez a "CE" változat PC-n futtatható demója, ezért a PC monitorján is olyan kis méretben jelenik meg, mint a PDA készülékek esetében, tehát a képátló kb 9-10 cm lesz (a SurvPC viszont kitölti az egész monitort). A PC-demo szoftver nem igényel regisztrációt, ez ingyenes szoftver. Minden modul (GPS, mérőállomás, robot és extra-út), minden funkció kipróbálható, de csak manuális vagy szimulált műszerrel. A PC-demó nem kommunikál semmilyen műszerrel sem. A diszkrét pontokat tároló CRD fájl azonban nem korlátozott, akár több ezer pontot tárolhatunk itt. Ez azt jelenti, hogy a SurvCE PC-demo programot korlátozás nélkül használhatja bárki irodai koordinátaszámító, sőt bizonyos fokig térképszerkesztő programként !

>>> Innét letöltheti a SurvCE PC-demó telepítőt és a leírást <<<

2. A SurvCE vagy a SurvPC használata aktiválás (megvásárlás) nélkül

Ez esetben a SurvCE vagy a SurvPC szoftver telepítését hajtja végre, tehát a terepen is tudja majd használni mérőállomásához vagy GPS/GNSS vevőjéhez csatlakoztatva. A SurvCE értelemszerűen Windows CE vagy Mobile operációs rendszerrel működő kézi számítógépre, míg a SurvPC "asztali" Windows számítógépre (vagy tabletre) telepíthető. A szoftver a hordozó eszközön mindaddig próba (demó) üzemmódban fog működni, amíg nem regisztrálja a www.survce.com honlapon az egyedi sorozatszámmal. A sorozatszámot a szoftver megrendelését követően kapja meg a forgalmazótól, a GeoMentor Kft-től. A próba üzemmódban minden modul (GPS, mérőállomás, robot és extra-út), minden funkció és mindegyik műszertípus elérhető, kipróbálható. Két korlátozás van a próba üzemmódban:

  • Munkaállományonként mindössze 15 pontot tárolhat

A műszerrel bemért és a szövegfájlból importált önálló pontokat a program egy CRD állományban tárolja. Ezek száma lehet maximum 30. A pontszám korlát azonban mem vonatkozik a DXF/DWG fájlból betölthető rajzra. A vonalas térképrajzban a vonalak végpontjai nem számítanak diszkrét pontnak. Ennek köszönhetően kítűzésre például korlátozás nélkül használható a próba változat is, amennyiben a kitűzendő pontok DXF/DWG fájlban tárolt vonalak törés- vagy végpontjai.

  • GPS műszeréhez nem használhatja a VITEL transzformációt

A VITEL transzformáció végrehajtásához szükséges SurvCE fájlokat csak akkor kaphatja meg a GeoMentor Kft-től, ha GPS/GNSS vevőjéhez Ön már rendelkezik VITEL licensszel. Ha elküldi beszkennelve a VITEL licensz dokumentumot, akkor privát e-mailben megküldjük a VITEL fájlok elérési linkjét. Ha nem rendelkezik VITEL licensszel, akkor a kipróbáláshoz egy közelítő transzformációt használhat, amelyet semmiképp sem ajánlunk "éles" munkához.!

>>> Innét letöltheti a SurvCE telepítőt és a leírást <<<

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer