SurvCE próbaverzió telepítése kézi számítógépre

 

Erre a linkre kattintva letöltheti a SurvCE 5.08 programot (kb. 18MB). Nem kell telepíteni. A lementett ZIP fájl tartalmát csomagolja ki úgy, hogy a ZIP-ben található SurvCE könyvtár a szerkezetét megtartva kerüljön a PC adathordozójára. Ezután másolja a PC-ről a SurvCE könyvtárat a kézi számítógép Program Files könyvtárába. A SurvCE ezek után a Program Files/SurvCE/SurvStarDemo/SurvCE.exe programmal indítható. Keresse meg ezt a fájlt a File Explorerrel, és mutasson rá a mutató pálcával.

A program minden indításkor megkérdezi, hogy szeretné-e regisztrálni a programot. Erre a kérdésre feleljen mindig a Nem gombra mutatással.

Ha van már a kézi számítógépén telepített és regisztrált SurvCE v2, v3, vagy v4 szoftver:

Nyugodtan másolja a fenti leírás szerint a fájlokat a megadott helyre. A regisztrált SurvCE program a SurvCE/SurvStar könyvtárban van, a v5-ös próbaverzió a  SurvCE/SurvStarDemo könyvtárba kerül. A próbaverzióval is megnyithatja a regisztrált változattal létrehozott munkákat. Figyeljen arra, hogy a próbaváltozat alapbeállítás szerint a  Program Files/SurvCE/Data könyvtárban hozza létre a munkákat. Ha Ön a regisztrált verzióval máshol hozta létre a munkákat, akkor keresse meg a megfelelő könyvtárat a megszokott módon.

A próbaverzióban a műszer típus GPS Szimulációra van állítva. Ha az éles változatban beállított műszert szeretné használni a próbaváltozatban is, akkor végezze el a következő másolási műveleteket.

  • A Program Files/SurvCE/SurvStar/InstConfig könyvtárat másolja a Program Files/SurvCE/SurvStarDemo könyvtárba.
  • A Program Files/SurvCE/SurvStar/caster.txt fájlt másolja a Program Files/SurvCE/SurvStarDemo könyvtárba.
  • A Program Files/SurvCE/SurvStar/btconfig.txt fájlt másolja a Program Files/SurvCE/SurvStarDemo könyvtárba.
  • Elképzelhető, hogy a fentieken felül még a SurvCE programba lépés után a GPS Rover menüpontban be kell tölteni vagy be kell állítani a megfelelő műszerkonfigurációt is a siker érdekében.

Fontos ! Ha Satlab SL600 GNSS vevővel próbálja ki a SurvCE v5.01.1 szoftvert, akkor a program minden egyes indításakor be kell lépni a GPS Rover menüpontba és rá kell mutatni az OK gombra. Ez a korábbi változatoknál szükségtelen volt, és a következő (5.02) változatnál sem lesz szükséges, de az 5.01.1-nél el kell végezni, mert különben a vevő nem fogja venni a korrekciót !

Ha még nincs a kézi számítógépén telepített és regisztrált SurvCE szoftver:

A letöltött ZIP fájlban megtalálja a szoftver kezelési leírását és egy linket a Youtube oktatóvideókhoz.

A program indítása után először nyisson egy új munkát, majd a Műszerbeállítás menüben (műszerek+fogaskerék ikon) konfigurálja fel a műszert (mérőállomást, vagy GPS rovert). Ha nem műszerrel szeretné kipróbálni, akkor az alapbeállítás szerinti GPS Szimulációval, vagy Manuális Mérőállomás választással is tesztelheti a programot.

GPS szimuláció esetén a kiinduló koordinátát a "GPS Eszközök" menüpontban adhatja meg. A "Pontok bemérése" menüpontba lépve a GPS vevő helyét a kurzor nyomógombokkal mozgathatja. A "Fel" gombbal növelheti, a "Le" gombbal csökkentheti a haladási sebességet. A "Jobbra" és "Balra" gombbal jobbra és balra fordíthatja a szimulált GPS vevőt.

Elakadt, valamit nem ért, kérdése van ? Tegye fel alább a hozzászólásban !

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer