SurvCE program PC demójának telepítése

 

Erre a linkre kattintva letöltheti a SurvCE program PC-n futtatható bemutató változatát (kb. 19MB). A programot nem kell telepíteni. A lementett ZIP fájl tartalmát csomagolja ki úgy, hogy a ZIP-ben található SurvCEDemo directory a C:\ lemezegység gyökér directoryjába kerüljön. A SurvCE demó a c:\SurvCEDemo\SurvStar\SurvCE.exe programmal indítható.

Mire használható a SurvCE PCdemó ?

  1. A program tanulmányozására, beszerzés előtti kipróbálására.
  2. SurvCE felhasználók segédeszközként használhatják:
  • Terepi munka előkészítéséhez. A számítógépen a SurvCE PCdemóval létrehozza a munkaállományt, a jellekódokat és a pontlistát (QWERTY billentyűzettel és egérrel mégiscsak könnyebb mint érintőkijelzős PDA-n), majd az egész állományt átmásolja a PDA-ra.
  • Terepi munka utófeldolgozásához. A PDA-ról átmásolja a munkaállományokat a SurvCE PCdemó munkakönyvtárába, majd a PCdemóval elvégzi a szükséges módosításokaz, kiegészítéseket, exportálást, stb.

Miért DEMÓ ?

Azért, mert nem lehet vele semmilyen műszert sem vezérelni. Offline munkához azonban minden korlátozás nélkül használható. Importálhat vele többezer pontot, betölthet városnyi nagyságú dxf, dwg, dgn, shp vagy xml formátumú térképfájlt. Megkötések nélkül használhatja a SurvCE összes olyan koordináta geometriai funkcióját, amely nem igényel közvetlen kommunikációt mérőműszerrel (pl.  irányszög és távolság, területszámítás, metszéspont számítás, közepelés, talppont számítás, orogonálisan bemért pont, transzformációk, stb). A SurvCE PCdemó tulajdonképpen egy ingyenes geodéziai program PC-re. Bárki használhatja, nem szükséges hozzá SurvCE licensz.

Hogyan tudom kipróbálni a SurvCE GNSS mérési funkcióit a PCdemóval ?

A program indítása után a két felkínált lehetőség közül válassza az "Előző munka folytatása" tételt (természetesen választhatja az "Új nyitása" funkciót is, amelynek leírását egy lejjebb megadott linkről letöltheti). Először válassza a Mérés menüből a Pontok bemérése funkciót. A GPS vevő helyzetét jelző háromszög mozgását a számítógép navigációs gombjaival vezérelheti.

  • A FEL gomb gyorsítja a mozgást. Csak egyszer nyomja le, majd figyelje meg hogy mennyivel gyorsult a haladása. Ha nem eléggé, akkor nyomja le mégegyszer. Ismételje ezt addig amíg a megfelelő sebességet el nem éri.
  • A LE gombbal lassíthatja a mozgást
  • A BAL gombbal balra fordul
  • A JOBB gombbal jobbra fordul

Észlelés (pont mérésének szimulálása) a bal felső sarokban lévő ikonra kattintással, vagy az Enter lenyomásával kezdeményezhető.

Részletes kezelési ismereteket a Tudásbázisban talál.

Miért nem VITEL2014 transzformáció van beállítva a demóban ?

A Munka/Beállítások/Rendszer lapon a Vetületi rendszer beállítása a demóban: Hungary/EOV-HD72. Ugyanakkor a regisztrált SurvCE felhasználók kézi számítógépükön Hungary/EOV-VITEL2014 beállítással dolgoznak. Csakhogy a regisztrált SurvCE felhasználók a GPS/GNSS vevő beszerzésekor a VITEL2014 transzformáció licenszdíját is kifizetik (ez ugyanis nem ingyenes transzformációs lehetőség), így ők megkapják a VITEL2014 transzformáció működéséhez szükséges adatfájlokat is a SurvCE programhoz. A demó felhasználói nem jogosultak a VITEL2014 használatára. A koordinátaszámítási műveletek eredménye a SurvCE PCdemóban ettől függetlenül helyes, hiszen ezekhez nincs semmi szükség a VITEL2014 transzformációra.  A VITEL2014 adatbázis hiánya a demóban egyetlen számítási funkció eredményét befolyásolja csak. Ez a GEOM./Számológép/Átalakítás lapon elérhető LLH->Grid funkció, amellyel földrajziból helyi illetve helyiből földrajzi koordináta számítható. Kérjük, hogy a PCdemóban ezt a funkciót ne használja.

 

Elakadt, valamit nem ért, kérdése van ? Tegye fel alább a hozzászólásban !

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer