Multiszenzoros 3D modellező eszköz

 

tabletÖrömmel jelentjük be, hogy a Geomentor Kft kapta meg egy új - a várakozások szerint nagyon sikeres jövő előtt álló - mérőeszköz magyarországi forgalmazási jogát. Az eszközt - amelyet egy spanyol startup cég fejleszt - ez év áprilisának végén mutatták be először hivatalosan Malagában az elsők között kiválasztott dealerek (mint pl. a Geomentor Kft) képviselői jelenlétében.

A készülék egy olyan tábla PC, amely a 3 dimenziós modellalkotáshoz szükséges érzékelők sokaságát integrálja. A beépített érzékelők a következők: két darab kalibrált 13 Mpx kamera, kis hatótávolságú lézer szkenner, GPS, IMU. A felhasználó a modellezendő objektum mérete és egyéb jellemzői alapján dönti el, hogy fotogrammetriai vagy lézeres letapogatási módszerrel hozza létre a modellt.

A tábla PC jellemzői (i7-es processzor, 8 GB RAM, Windows 8.1) és a fejlesztők által létrehozott képfeldolgozó szoftver fejlett algoritmusa lehetővé teszi, hogy már a helyszinen megtekintsük a kész modellt, és akár méréseket is végezhetünk rajta. A modell többféle ismert formátumba menthető el, így különféle célszoftverekkel tovább kezelhető. Ortofotó előállítására is képes.

A készülék első hazai bemutatkozása Zalaszentlászlón lesz május 21-én a Bányamérő Továbbképző és Tapasztalatcsere rendezvényen, majd 28-án a Térinformatikai Konferencián Debrecenben, végül a Szolnokon július 2-án megrendezésre kerülő Geodéziai Vándorgyűlésen is megcsodálhatják az érdeklődők képességeit. Értékesítését várhatóan 2015 szeptemberében kezdjük meg. 

A multiszenzoros tablet részletes műszaki adatait hamarosan feltöltjük a honlapra.  >>> ide <<<

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.

Diónyi nagyságú objektumtól

Diónyi nagyságú objektumtól kb 30x30x30 méteres objektumig használható. Esetleg ennél nagyobb is lehet, az elvárt pontosság függvénye.

Kedves Zoltán!   Vajon

Kedves Zoltán!

 

Vajon mekkora teret képes leképezni?, ha eléri a 3-3-3 m-t,

akkor akár nehezen megközelíthető aknák felmérésében is segítség lenne...

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer