Internet alapú bázis+rover RTK Satlab vevőkkel

 

A Satlab örömmel jelenti be ingyenes "intRTK" szolgáltatásának indítását ! A Satlab GNSS vevők tulajdonosai - amennyiben 2 db Satlab vevővel rendelkeznek - a drága és 3-5 km hatótávolságú URH rádió helyett - a vevőbe épített GPRS modemmel is küldhetnek korrekciót saját bázisukról RTK roverjükre. Alkalmazásának előnyei:

  • Elvileg a bázis akár 80 km-re is lehet a rovertől (gyakorlatilag 30 km-ig ajánlott a használata, a mérési pontosság lineáris csökkenése miatt)
  • Ha mindkét vevő SL600 típusú, akkor már ma is használhatja a GPS és a Glonass holdak mellett a Kompass holdak jeleit is (esetenként 2-4 hold).
  • Ha még nincs URH rádió beépítve a meglévő Satlab vevőbe, akkor a bázis-rover konfiguráció kiépítése nem igényel vevőnként kb. 380 000 Ft + ÁFA összegű beruházást.
  • Ha nem ismert pontra állítja a bázist, akkor a FÖMI korrekciót maximum 5 perecre veszi igénybe, addig amíg a bázis koordinátáját meghatározza. Ezt követően már saját bázisáról kapja a korrekciót, amiért nem kell díjat fizetnie.

A szolgáltatás igénybevételéhez mindössze az szükséges, hogy a vezérlőegységen a SurvCE v5 szoftver fusson. Ebben a szoftverben választható ki a GNSSnet.hu szerverre csatlakozásnál alkalmazott NTRIP helyett az intRTK kapcsolódási mód, amely a GNSSnet.hu szerverre csatlakozás helyett a Satlab egyik szerverére csatlakozással biztosítja a korrekció továbbítást saját bázisunkról egy vagy akár több roverünkre.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer