A FÖMI (Lechner Kft) új ntrip2.gnssnet.hu szervere

 

Bizonyára Ön is megkapta néhány nappal ezelőtt a GNSSnet.hu-tól azt az e-mailt, amely az új korrekciós szerver elérési címéről tájékoztat. Az alábbi hivatkozásról letölthető dokumentumban kérdés-felelet formában próbálok részletes tájékoztatást adni arról, hogy valójában mi is történt, és mit kell tenniük az RTK rovereket használóknak a siker érdekében.

SurvCE/SurvPC (Windows) felhasználóknak: https://1drv.ms/w/s!AusBm6k90fm0rE55YE2liPBUFGxt?e=N4LIvx

Hi-Survey/SatSurv (Android) felhasználóknak: https://1drv.ms/w/s!AusBm6k90fm0rFRBD-9WuCV4Rjg-?e=Kx6c5N

A fenti linkeken elérhető két dokumentum közzétételét követően új információkhoz jutottunk. Ezek nagyon fontosak, ezért itt megosztjuk mindenki számára.

 

Az új információk a következők:

  • A fenti linkekről letölthető dokumentumok első pontjában leírtak nem felelnek meg a valóságnak, ugyanis a 84.206.45.44 (vagy url formában ntrip1.gnssnet.hu) szerver valamikor a 2022-es év első negyedében le fog állni. Tehát az ntrip2.gnssnet.hu (vagy IP cím formában 37.220.132.38) szerverre legkésőbb 2021 december 31-ig mindenképpen ajánlott áttérni.
  • A GNSSnet.hu-tól kapott értesítés szerint a felhasználónév és a jelszó nem változik, csak az IP címet kell átírni az átálláshoz. Ez sem igaz teljes egészében. Néhány esetben, amikor a jelszóban betűn és számon kívül speciális karakter is van (pl. felkiáltójel, pont, duplakereszt, stb), a jelszót meg kell változtatni, mert az új szerver nem fogadja el ezeket a karaktereket. Akinek ilyen felhasználó neve van, az az adatgyűjtő szoftverben végzendő átállítás előtt vegye fel a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen a penci kollégákkal (elérhetőség a www.gnssnet.hu honlapon) az új jelszó egyeztetése érdekében.
  • Kiderült, hogy csak a SurvCE/SurvPC 6-os verziója tudja kezelni az url formátumot, ezért a szoftver 5-ös vagy korábbi verzióit használók ne az ntrip2.gnssnet.hu címet írják az IP cím adatmezőbe, hanem a 37.220.132.38 IP címet.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer