VITEL 2014 transzformációs hálófájlok

 

Talán nem árt, ha az alábbi cikk előtt elovassa ezt: >>> Mit kell tudni a VITEL-ről <<<

A SurvCE programhoz használható VITEL 2014 hálófájlokat egy ZIP fájlba csomagolva megkaphatja, ha az alábbi hivatkozásra kattintva megrendeli.

Ha a SurvCE 4.07-es, vagy újabb változatához kéri: >>> VITEL 2014 <<<

Ha a SurvCE korábbi változatához kéri: >>> VITEL 2014 <<<

A letöltött ZIP fájlt csomagolja ki, majd a VITEL2014 mappában található három fájlt másolja a vezérlőegység SurvCE/SurvStar mappájába, az ott lévő azonos nevű fájlok felülírásával. Ha a SurvCE 4.07 ellőtti változatához kéri, akkor ne lepödjön meg azon, hogy a VITEL2014 fájlok neve is a 2009-es évszámot tartalmazza. Ez egyben azt is jelenti, hogy a SurvCE szoftverben semmilyen beállítást sem kell módosítani a VITEL2009-ről VITEL2014-re áttérés érdekében. A három hálófájl felülírása elegendő. Miért van ez így ? Itt megtudhatja, de csak akkor, ha felhasználóként be van jelentkezve, és ha a honlap felhasználói adatbázisában az adminisztrátor Önt SurvCE felhasználóként regisztrálta.

Ha azonban a SurvCE szoftvert frissítette 4.07-re, akkor a Munka menü Beállítások tételének választása után a Rendszer lapon Hungary/EOV-VITEL2014-et kell beállítania, és ennek megfelelően a nevükben 2014-es dátumot tartalmazó GRD fájlokat kell a SurvCE/SurvStar mappába másolnia.

A SurvCE/SurvStar mappa általában a kézi számítógép Program Files mappájában található. Lehetnek azonban kivételek. Az Allegro kézi számítógépen a C_Drive, a Panasonic CF-P1 készüléken az SD kártyán található Built-in Storage mappa, a Recon kézi számítógépen pedig a Built-in Storage egység tartalmazza.

Amennyiben sajátkezűleg végzi el a fájlok másolását, akkor a művelet ingyenes. Ha a Geomentor Kft-vel szeretné elvégeztetni a fájlok másolását, akkor a munkadíj 4000 Ft + ÁFA. Ehhez a művelethez nem kell a vezérlőegységet sehová sem szállítani, a másolást interneten keresztül távkapcsolattal hajtjuk végre. Ha sajátkezőleg végzi el a fájlok másolását, akkor az eközben esetlegesen elkövetett hiba minden következménye Önt terheli, a felelősséget Önnek kell vállalnia.

FONTOS !!!

Azt javasoljuk, hogy csak akkor térjen át a VITEL2014-re, ha nincs olyan folyamatban lévő munkája, amelyet még a VITEL2009-el, vagy a VITEL2014Béta transzformációval kezdett el. Nem lenne szerencsés, ha a munkaterület korábban mért pontjainak  magassága a VITEL2009, az újabban mért pontok magassága pedig a VITEL2014 transzformáció alapján képződne. Egyes területeken nagy magasági eltérések is keletkezhetnek így, csak a transzformáció különbözősége miatt. Ez a térkép bemutatja a VITEL2009 és VITEL2014 transzformációk közötti magassági eltérést.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer