Kézi számítógépek terepi használatra

 

Összehasonlító táblázat árakkal az alábbi termékekről: >>> Kattintson ide <<<

Kézi számítógépek (PDA)
SL55_SurvCE

SatLab SL55 - a leggazdaságosabb mindenttudó

Egy évvel az SL50 bemutatkozása után már itt van az utód, az SL55. A különbségek röviden összefoglalva: nagyobb méretű és nagyobb felbontású kijelző, gyorsabb processzor, nagyobb tárterület, korszerűbb operációs rendszer, SIM és SD kártya védett helyen, kisebb súly, esztétikusabb megjelenés, jobb kamera, univerzálisabb Bluetooth. A részletes leírás itt található.

NautizX4

Nautiz X4 - kicsi a bors, de erős

A svéd Handheld cég 2014 évi fejlesztését azoknak ajánljuk, akik ragaszkodnak a nyomógombos alfanumerikus billentyűzethez, de belépő árszint mellett. A termékismertető (angol nyelvű) itt található.

Mindenre kiterjedő részletességű leírás a RuggedPcReview portálon.

NautizX8

Nautiz X8 - Viking zászlóshajó

A svéd Handheld cég legújabb fejlesztését azoknak ajánljuk, akik ragaszkodnak a legmagasabb minőséghez (extra nagy méretű és nagy fényerű kijelző, masszív kivitel, maximális szolgáltatási szint, és a leggyorsabb processzor amit valaha kézi számítógépbe építettek), de megfizethető áron. A termékismertető (angol nyelvű) itt található.

Minden részletre kiterjedő leírás a RuggedPcReview portálon.

Getac PS336

Getac PS336 - a sokoldalú terepi segéd extra képességekkel

A tajvani Getac Inc. legújabb terméke több mint kézi számítógép. Ha kell - a beépített Sirf Star IV GPS vevőnek köszönhetően - egyszerű navigációra is használhatja, beépített 5Mpx kamerájával fényképeket készíthet a bemért objektumokról, digitális iránytűje segít a tájékozódásban. A rendkívül nagy felbontású kijelzőn a SurvCE program az 1 GHz processzornak köszönhetően könnyedén megjeleníti a felmérés helyszínét tartalmazó georeferált légifotót, vagy vektortérképet. A PS336 készülékről részletesebben itt olvashat.

Archer2_mini

Archer2 (CarlsonMini2) - mindenből a legjobbat

A prémium kategóriájú termékeket fejlesztő amerikai Juniper Systems Inc. az Archer2 készüléket azoknak a professzionalistáknak készíti, akik a legmagasabb elvárásokat fogalmazzák meg munkaeszközeikkel szemben, mivel nincs elvesztegetni való idejük a terepen. Az Archer2-ben ők megtalálják az előző Archer legjobb tulajdonságait továbbfejlesztve, és kiegészítve további ámulatra okot adó képességekkel. További információk itt találhatók.

Mindenre kiterjedő részletességű leírás a RuggedPcReview portálon.

Surveyor+ bélyegkép

Carlson Surveyor+ extra tűrőképességű kézi számítógép

Az amerikai Carlson Software Inc több évtizede vezető szoftverfejlesztő, amely különféle építőmérnökök számára állít elő AutoCAD alapú megoldásokat. SurvCE termékük, amely - kézi számítógépek számtalan változatán futtatható – terepi adatgyűjtő szoftver, Magyarországon is jól ismert és nagyon kedvelt megoldás. 2009-ben mutatkozott be a Juniper System Inc. által fejlesztett Surveyor+ kézi számítógépük, amelynek hihetetlen tűrőképességéről több video is fellelhető a YouTube-on. A Surveyor+ készülékről részletesebben itt olvashat.

Mindenre kiterjedő részletességű leírás a RuggedPcReview portálon.

MESA kézi számítógép

A Juniper System Inc a Mesa termékcsoporttal új kategóriát állított fel (és feladta a leckét versenytársainak). A MESA egy extra tűrőképességű terepi mindenes. Kijelzője nagyobb méretű mint amit a kézi számítógépektől megszoktunk, a megjelenített kép minőségéről bármilyen fényviszonyok között csak felsőfokú jelzőkkel lehet beszélni. Operációs rendszere Windows Mobile 6.5.3, amely nagy megbízhatóságot és gyors működést garantál. Mérete, súlya, elektronikai jellemzői mind a csúcsképességű terepi számítógépek felső kategóriájába sorolják. A készülék részletes leírása itt található.

Mindenre kiterjedő részletességű leírás a RuggedPcReview portálon.

Tábla számítógépek
SL75 mini

SL75 - csúcsképesség kis beruházással

A Satlab cég 5.7" képátlójú tábla PC-jén Windows XP Embedded operációs rendszer teszi lehetővé, hogy a Carlson SurvPC adatgyűjtő szoftvere mellett irodai alkalmazásait (ITR, AutoCAD, AutoGEO, GeoZseni) is kiviheti magával a terepre. Kis mérete és súlya azonban jelzi, hogy nem irodai felhasználásra szánták tervezői. Környezettűrő képessége biztosítja, hogy a földmérés terepi munkái során tapasztalt nehézségekkel is megbirkózik.  A készüléket a beépített 5 Mpx kamera, a navigációs GPS vevő, a WiFi és a Bluetooth kapcsolat teszi teljes irodai/terepi eszközzé. A részletes ismertető itt van.

Mindenre kiterjedő részletességű leírás a RuggedPcReview portálon.

FZ-M1

FZ-M1 - a legjobbtól a legmegfelelőbbet

Ha szakértői körökben szóba kerül, hogy melyik terepi kéziszámítógép gyártót illetheti a "legjobb" jelző, akkor a Panasonic név biztosan említésre kerül, mint az egyik lehetséges választás. A Carlson 2015-ben megállapodást kötött a Panasonic-kal, amelynek következtében az FZ-M1 tablet egyik - terepi használatra leginkább megfelelő - modellje a Carlson értékesítési csatornáin keresztül, előre telepített SurvPC programmal kerülhet a felhasználókhoz. A részletes FZ-M1 ismertető itt van.

Mindenre kiterjedő részletességű leírás a RuggedPcReview portálon.

Algiz10X terepi tábla PC

Algiz 10X - komplett iroda a terepen

A Handheld cég 10" képátlójú tábla PC-jén a legújabb Windows 8.1 operációs rendszer fut. Kis mérete és súlya azonban egyértelműen terepi alkalmaz-hatóságát szolgálja. Környezettűrő képessége biztosítja, hogy a földmérés terepi munkái során tapasztalt nehézségekkel is megbirkózik. Nem tartalmaz forgó alkatrészt, a merevlemezegységet 64GB kapacitású SSD memória helyettesíti. Az 1.86Ghz-es négy magos Intel Atom processzornak köszönhetően irodai alkalmazásait (ITR, AutoCAD, AutoGEO, GeoZseni) is kiviheti magával a terepre. A készüléket teljes irodai/terepi eszközzé teszi a beépített 5 Mpx kamera, a navigációs GPS vevő, a WiFi és a Bluetooth kapcsolat. Az Algiz10X készülékről részletesebben itt olvashat.

Mindenre kiterjedő részletességű leírás a RuggedPcReview portálon.

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer