Javad Távoli Segítségnyújtó és Ellenőrző Szolgáltatás

 

Javad RAMS 01A Javad GNSS Inc által kifejlesztett RAMS (Remote Assistance & Monitoring Services), magyarul Távoli Segítségnyújtó és Ellenőrző Szolgáltatás új korszakot nyit a GNSS technológiát használók és a gyártók, valamint a felmérő műszaki személyzet és az irodai belső vezetés kapcsolatában.

A RAMS valójában egy elegáns web interfész, amelyen keresztül számítógépünkkel az irodából (illetve végülis bárhonnét) csatlakozhatunk Triumph-LS típusú GNSS vevőnkhöz, amennyiben a vevő valamilyen módon (Wifi, Bluetooth vagy GSM/GPRS kapcsolaton) szintén csatlakozik az internethez. A kapcsolat létrehozásához nincs szükség sem a vevő sem a PC oldalán fix IP címre. A RAMS sokkal több mint egy egyszerű távoli adatkezelő, hiszen lehetővé válik általa a Triumph-LS vevőn futó J-Field vezérlő és adatgyűjtő szoftver teljes távoli kezelése.

Képzeljük el, hogy a terepen dolgozó kolléga nem eléggé készült fel a vevő kezelésére, és a Geomentor Kft segítségére szorul. Telefonos egyeztetést követően a terepi dolgozó a vevő főmenüjében található "Terméktámogatás" tétel választásával csatlakozik  RAMS szerverhez. Ugyanezt teszi a Geomentor Kft alkalmazottja is. A Geomentor Kft számítógépének monitorján hamarosan megjelenik a Triumph-LS kijelzőjének tartalma. A segítséget nyújtó kolléga a terepi mérőeszköztől akár több ezer kilométer távolságra is képes ezek után a kijelző megfelelő elemére kattintva ugyanúgy kezelni a vevőt, mintha csak a terepen lenne a vevő mellett, és a vevő érintésérzékelő kijelzőjét nyomogatná. Bármit leellenőrizhet, bármilyen beállítást módosíthat, sőt akár mérést is kezdeményezhet. Ez például elérhetetlen helyre szerelt, monitoring szerepet betöltő Triumph-LS vevő esetén lehet nagyon hasznos megoldás.

A web kezelőfelületen a Files lapot választva adatokat (állományokat) küldhetünk az irodából a vevő tároló egységére, vagy a vevőből az irodába. A mérés eredménye a munka befejezése után azonnal az irodába kerül, nem kell a terepen PC-re másolni és onnét beküldeni e-mail csatolmányként, vagy a felhőbe tölteni.

Javad RAMS 02A vevő esetleges hibás működése esetén is nagy segítség a RAMS. A kezelőfelületen a megfelelő ikonra kattintva kezdeményezhetjük ugyanis, hogy a vevő küldje el a központ számára minden műküdési paraméterét. A szervíz így gyorsan lokalizálhatja a meghibásodás okát, vagy a hibás alkatrészt.

A RAMS - akárcsak több irodai szoftver - a Javad GNSS vevők felhasználói számára ingyenes.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer