SurvCE frissítése 4.xx változatról 4.07-re

 

Hová forduljak ha nem magam szeretném végezni a 4.07 változatra frissítést ?

A GeoMentor Kft örömmel segít. Megbízás alapján végrehajtjuk a szoftver frissítését. A munkadíj 6 000 Ft + ÁFA. A feltöltéshez nem feltétlenül szükséges a kézi számítógépet Pécsre szállítani, ugyanis ma már távoli internet elérésen keresztül is megoldható szinte bármilyen szoftver aktualizálás. 

>>> Itt rendelheti meg az internet-távkapcsolaton keresztül végzendő frissítést a 4.07 változatra <<<

Az alábbi leírás alapján saját kezűleg könnyen végrehajthatja a frissítést. Ez esetben értelemszerűen nem kell munkadíjat fizetnie.

A frissítés hatására általában nem szoktak megváltozni a beállítások. A biztonság kedvéért mégis javasoljuk, hogy frissítés előtt feltétlenül jegyezze le az aktuális beállításokat a következő helyeken: Munka/Beállítások, Műszer/GPS rover/Komm, Műszer/GPS rover/Vevő, Műszer/GPS rover/RTK, Műszer/Konfigurál. Ha a Műszer/GPS rover/Aktuális lapon több elmentett műszerkonfiguráció van, akkor mindegyiket töltse be és jegyezze le a hozzájuk tartozó Komm, Vevő és RTK lap beállításait.

I. A SurvCE v4 telepítő letöltése

 1. Kattintson az Ön tulajdonában lévő vezérlőegségnek megfelelő hivatkozásra és töltse le a fájlt.

II. A SurvCE v4 telepítése a vezérlőegységre

 1. Csatlakoztassa a bekapcsolt vezérlőegységet a PC-hez az USB szinkronkábellel.
 2. Amint létrejött a kapcsolat az Active Sync vagy a Mobil Eszközközpont szoftveren keresztül, másolja a vezérlőegységen található SurvStar mappát a PC-re (biztonsági mentés).
 3. Indítsa el a PC-n a letöltött telepítőt.
 4. Kattintson a Next gombra.
 5. Válassza az "I accept" lehetőséget, majd kattintson az Install gombra.
 6. Az "Additional software is required..." üzenet megjelenésekor kattintson az OK-ra.
 7. A vezérlőegységen válassza a Device lehetőséget, mutasson az Install-ra, majd a telepítést követően az OK-ra.
 8. A PC-n a "Nézze meg..." ablakban kattintson az OK-ra. Folyatatódik a telepítés.
 9. A "Carlson Software SurvCE alkalmazás már telepítve van. Folytatja az újratelepítést vagy frissítést ?" kérdésre válaszoljon az Igen gombra kattintással.
 10. A vezérlőegységen és a PC-n megjelenő ablakban  is kattintson az OK gombra.
 11. A PC-n megjelenő ablakban kattintson a Finish gombra.
 12. A vezérlőegységen válassza a Device lehetőséget, mutasson az Install-ra, majd a telepítést követően az OK-ra.

III. A magyar nyelvű kezelőfelülethez szükséges file másolása a vezérlőegységre

 1. Töltse le az alábbi linkről a megfelelő állományt.

Másolja a letöltött survres.dll fájlt a SurvCE programot tartalmazó SurvStar mappába az eredeti survres.dll felülírásával.

Ha az új verzió valami oknál fogva nem jól működik, vagy nem felel meg az igényeinek, akkor a II/2. pontban készített biztonsági mentéssel írja felül a kézi számítógépen lévő SurvStar mappát, majd jelezze a Geomentor Kft-nek a rendellenességet.

FONTOS INFORMÁCIÓ !

A SurvCE programba 2009 szeptembere óta be van építve a VITEL2009 transzformáció, a 4.07-es verziótól pedig a VITEL2014 is elérhető, de az ehhez szükséges adatbázist a fentebb megadott hivatkozásokról nem lehet letölteni jogi okok miatt. 2015 óta ajánlott a VITEL2014 transzformáció használata, tehát fontos, hogy a SurvCE program Munka/Beállítások/Rendszer lapján Hungary/EOV-VITEL2014 legyen beállítva a vetületi rendszer rovatban. A SurvCE VITEL adatbázisa 3 db olyan fájlból áll, amelyek nevében benne van a 2014-es évszám és a SurvStar mappában kell lenniük. Ha a programot VITEL2014-re állítja be, de a 3 adatbázis file nincs a SurvStar mappában, akkor hibás lesz a transzformáció.

A 4.05 verzióig bezárólag - mivel a transzformáció-listából még nem nálasztható a VITEL2014 lehetőség - úgy oldhatjuk meg a VITEL2014-re áttérést, hogy a 2014-es adatbázis fájlok nevét 2009-re változtatjuk. Így a SurvCE annak ellenére is a VITEL2014 transzformációt használja, hogy a beállításban VITEL2009 szerepel. A 2009-re átnevezett de 2014-es VITEL adatokat tartalmazó 3 fájl nem települ fel a szoftverfrissítés hatására !!! Ezeket a fájlokat külön kell kérni a Geomentor Kft-től.

A 4.07 változat transzformáció listájából már választható a VITEL2014, azonban az ehhez szükséges 3 adatfájl a 4.07-re frissítés hatására nem települ fel automatikusan. Ezeket a fájlokat külön kell kérni a Geomentor Kft-től.

További információk a VITEL-ről: >>> VITEL transzformáció <<<

Jó munkát kíván a GeoMentor !

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer