SurvCE frissítése v6-ra

 

FIGYELEM ! A frissítés a 6.xx változatra az alábbi leírás alapján csak akkor végezhető el, ha rendelkezik az 6.xx változatra frissítéshez szükséges új SurvCE sorozatszámmal ! A sorozatszámot a frissítés megrendelését követő néhány napon belül kapja meg a Geomentor Kft-től. Az 6.xx verziót a telepítést követően az új sorozatszámmal regisztrálni kell a SurvCE honlapján! 

A SurvCE 6.xx nem futtatható a következő kézi számítógépeken: Satlab SL50, Allegro CX, Topcon FC200, Archer-WM5, Panasonic CF-P1, és minden más kézi számítógépen, amelyen Windows Mobile 6.1-nél korábbi operációs rendszer van.

>>> Itt rendelheti meg a frissítést a 2.xx, 3.xx, 4.xx vagy 5.xx változatról a 6.xx változatra <<<
A frissítési díjak:

 • 2.xx változatról 6.xx változatra : 145 000 Ft + ÁFA
 • 3.xx változatról 6.xx változatra : 110 000 Ft + ÁFA
 • 4.xx változatról 6.xx változatra : 75 000 Ft + ÁFA
 • 5.xx változatról 6.xx változatra : 42 000 Ft + ÁFA

Hová forduljak ha nem magam szeretném végezni a 6.xx változatra frissítést ?

A GeoMentor Kft örömmel segít. Megbízás alapján végrehajtjuk a szoftver frissítését. A munkadíj a frissítési díjon felül 6 000 Ft + ÁFA. A feltöltéshez nem feltétlenül szükséges a kézi számítógépet Pécsre szállítani, ugyanis ma már távoli internet elérésen keresztül is megoldható szinte bármilyen szoftver aktualizálás. 

>>> Itt rendelheti meg az internet-távkapcsolaton keresztül végzendő frissítést a 6.xx változatra <<<

Az alábbi leírás alapján saját kezűleg könnyen végrehajthatja a frissítést.

A frissítés hatására általában nem szoktak megváltozni a beállítások. A biztonság kedvéért mégis javasoljuk, hogy frissítés előtt feltétlenül jegyezze le az aktuális beállításokat a következő helyeken: Munka/Beállítások (mindegyik lap), Műszer/GPS rover/Komm, Műszer/GPS rover/Vevő, Műszer/GPS rover/RTK, Műszer/Konfigurál. Ha a Műszer/GPS rover/Aktuális lapon több elmentett műszerkonfiguráció van, akkor mindegyiket töltse be és jegyezze le a hozzájuk tartozó Komm, Vevő és RTK lap beállításait.

I. A SurvCE telepítő letöltése

 1. Kattintson az alábbi hivatkozásra és töltse le a fájlt.

A letöltés indításához a Dropbox ablak megjelenésekor - az alkalmazott internet böngésző típusától függően - a jobb felső sarokban megjelenő Download vagy "..." nyomógombra kell kattintani.

II./a A SurvCE telepítése Windows Mobile 6.xx kézi számítógépre (adatgyűjtőre)

 1. Csatlakoztassa a bekapcsolt adatgyűjtőt a PC-hez az USB szinkronkábellel. Várjon addig, amíg létrejön a kapcsolat az Active Sync vagy a Mobil Eszközközpont szoftveren keresztül a PC és az adatgyűjtő között.
 2. Ez a lépés nem kötelező, csak ajánlott: másolja az adatgyűjtőn található SurvStar mappát a PC-re (biztonsági mentés). A SurvStar mappa általában a Program Files/SurvCE mappában található.
 3. Indítsa el a PC-n a letöltött telepítőt.
 4. Kattintson a Next gombra.
 5. Válassza az "I accept" lehetőséget, majd kattintson a Next gombra.
 6. Jelölje be a Hungarian Language négyzetet, majd kattintson a Next gombra.
 7. Ha az adatgyűjtőn megjelenik az "Additional software is required..." üzenet, kattintson az adatgyűjtőn az OK-ra, majd az Igen-re, válassza a Device lehetőséget, majd mutasson az Install-ra, végül a telepítést követően az OK-ra. A számítógépen is kattintson az OK-ra.
 8. A "Carlson Software SurvCE alkalmazás már telepítve van. Folytatja az újratelepítést vagy frissítést ?" kérdésre válaszoljon az Igen gombra kattintással.
 9. Ha megjelenik a telepítési könyvtárra vonatkozó kérdés, akkor kattintson az Igen-re. Elindul a fájlok másolása a Pc-ről az adatgyűjtőre.
 10. A "Nézze meg a mobileszköz...." üzenet megjelenése után az adatgyűjtőn és a PC-n megjelenő ablakban  is kattintson az OK gombra. Az adatgyűjtőn elindul a szovtver telepítése.
 11. Az adatgyűjtőn válassza a Device lehetőséget, mutasson az Install-ra, majd a telepítés befejezését követően az OK-ra.
 12. A PC-n megjelenő "Register your copy of SurvCE now?" kérdésre válaszoljon a Nem-re kattintással (más módon regisztráljuk, lásd lejjebb a III. részben).
 13. Kattintson a Finish gombra.

II./b A SurvCE telepítése Geomax mérőállomásra

 1. Másolja a letöltött CAB fájlt egy pendrájv gyökér könyvtárába.
 2. Helyezze a pendrájvot a bekapcsolt mérőállomásba.
 3. A műszer kijelzőjén mutasson kétszer a My Device ikonra.
 4. Mutasson kétszer az USB Memory ikonra.
 5. Mutasson kétszer a SurvCE_6... ikonra.
 6. A megjelenő kérdésre válaszoljon az OK-ra mutatással.
 7. A megjelenő fájlkezelő ablakban mutasson az OK-ra. Elindul a telepítés.
 8. A folyamat befejezését követően mutasson az X-ra a jobb felső sarokban.
 9. Tartsa lenyonva a műszer bekapcsológombját a menü megjelenéséig, mutasson a Reset-re, válassza a Restart-ot, és mutasson az OK-ra

III. A szoftver regisztrálása

Ennek a folyamatnak a végrehajtása előtt próbálja ki a feltelepített szoftvert demó üzemmódban a műszerével. Hajtson végre legalább egy pont bemérést és pont kitűzést. Ha minden rendben működik, akkor regisztrálja a programot ! A regisztrálás végezhető a vezérlőegységen, amennyiben van rajta internet kapcsolat (beépített GPRS modemen, vagy WiFi kapcsolaton keresztül), vagy elvégezhető internetkapcsolattal rendelkező okostelefonon. Ez utóbbit javasoljuk.

 1. Indítsa el a SurvCE programot.
 2. A regisztálással kapcsolatban megjelenő kérdésre Nem-mel válaszoljon, majd nyissa meg az előző munkát, és ne csatlakozzon a műszerhez.
 3. A programba lépve válassza a Munka menüben a 9. About SurvCE (Névjegy) tételt.
 4. Mutasson a "Regisztráció módosítása" gombra.
 5. Írja be az adatmezőbe a szoftver gyári sorszámát (az értékesítőtől kapja).
 6. Válassza az Önnek megfelelő lehetőséget. Ha a vezérlőn kiépített internet kapcsolattal regisztrálna, akkor a gomb megnyomása után megjelenő ablakban mutasson az OK gombra. Ha okostelefonon regisztrálna, akkor a gomb megnyomása után egy QR kód olvasó alkalmazással szkennelje be a megjelenő ábrát. Az okostelefonon előzetesen természetesen élő internet kapcsolatnak kell lennie. A QR kód szkennelését követően mutasson az OK gombra (a telefonon). Ennek hatására az okostelefon csatlakozik a Carlson szerverhez. Tapasztalatunk szerint az okostelefonon regisztrálás kényelmesebb, inkább ezt ajánljuk. Ha nincs a telefonján QR kód olvasó alkalmazás, akkor a Play Áruházban, vagy AppStore-ban keresse meg a "QR Code Reader"-t, és telepítse. Alternatív megoldásként jöhet szóba, hogy lefényképezi a SurvCE-ben megjelenő QR kódot és a képet elküldi a Geomentor Kft e-mail címére. Mi a regisztrálást követően elküldjük Önnek a Change Key értéket (ez esetben ugorjon a 15. lépésre).
 7. A megjelenő adatlapon töltse ki az adatmezőket a következők szerint. A User name és Company Name mezőbe írja saját nevét és a cégnevet (ékezetek nélkül), az E-mail address mezőbe a Geomentor Kft e-mail címét írja (info kukac geomentor pont hu), a Phone number mezőbe írja a saját számát, az Account number-t hagyja üresen.
 8. A Reason for Install listából válassza az "Initial installation ..." tételt.
 9. Jelölje be az "I have read and agree..." négyzetet, majd mutasson a Submit Registration gombra.
 10. Ha ez egy korábbi változatot frissítő telepítés regisztrálása, akkor a megjelenő ablakban láthatja azt a gyári sorszámot, amely a szoftver előző változatához tartozott. A lap alján keresse meg a továbblépéshez használható nyomógombot (Upgrade to SurvCE ...) és mutasson rá.
 11. Elképzelhető, hogy a 10. pontban említett ablak helyett az adatgyűjtő típusának megadására szolgáló ablak jelenik meg, Ez esetben a Device Model listából válassza a megfelelő tételt. Ha az adatgyűjtője SL55, akkor a Qmini-t válassza. Ha nem talál megfelelő tételt, akkot válassza az utolsó helyen található Other tételt.
 12. A Device Serial Number mezőbe írja be a készülék gyári sorszámát. A legtöbb készülék esetében ez a hátlapon, vagy az akkutartóban található. A biztonság kedvéért egyeztesse a számot az értékesítőtől kapott szállítólevélen található számmal.
 13. Mutasson a Register Device To Complete gombra.
 14. Jegyezze fel a Change key értéket.
 15. A szerver ablak bezárása után a SurvCE regisztráló ablakába visszatérve írja be a feljegyzett Change Key értéket a megfelelő rovatba.
 16. Mutasson az OK gombra.

Ha az új verzió valami oknál fogva nem jól működik, vagy nem felel meg az igényeinek, akkor a II/2. pontban készített biztonsági mentéssel írja felül a kézi számítógépen lévő SurvStar mappát, majd jelezze a Geomentor Kft-nek a rendellenességet.

FONTOS INFORMÁCIÓ !

2015 óta ajánlott a VITEL2014 transzformáció használata, tehát fontos, hogy a SurvCE program Munka/Beállítások/Rendszer lapján Hungary/EOV-VITEL2014 legyen beállítva a vetületi rendszer rovatban. A SurvCE VITEL adatbázisa 3 db olyan fájlból áll, amelyek nevében benne van a 2014-es évszám és a SurvStar mappában kell lenniük. Ha a programot VITEL2014-re állítja be, de a 3 adatbázis file nincs a SurvStar mappában, akkor hibás lesz a transzformáció.

A VITEL2014 adatfájljai a szoftverfrissítés végrehajtásával nem települnek fel automatikusan az adatgyűjtőre ! Amennyiben nem találja a megfelelő 3 adatbázis állományt a vezérlőegységén, akkor kérem jelezze a GeoMentor Kft-nek.

További információk a VITEL-ről: >>> VITEL transzformáció <<<

Jó munkát kíván a GeoMentor !

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer