Állít&Dönt technológia a Triumph-VS vevőben

A Triumph-VS egyedülálló képességei közül talán az Állít&Dönt mérési mód nyeri el leginkább a felhasználók tetszését. A módszer a vevőben található két egymásra merőlegesen elhelyezett digitális dőlésérzékelő működésére épül. A mérés közben megjelenő ablakban látható a két "elektronikus libella".

elektronikus libellalift_tilt

Ezekre azonban mérés közben egyáltalán nem kell figyelni, hiszen a vezérlő szoftver 5 foknál kisebb ferdeség esetén képes kompenzálni a döntés hatását.

Az Állít&Dönt mérési mód egy választható lehetőség, nem kötelező használni. Ha bekapcsolja, akkor a következőképpen végezheti a mérést:

  1. Állítsa közel függőlegesre (5 fokon belül) az árbócot a bemérendő pont felett. Amint az elektronika érzékeli a közel függőleges helyzetet automatikusan elindítja az észlelést.
  2. Ha a megfelelő mérési idő (pl. 5 másodperc) letelt, akkor egyszerűen döntse el az árbócot úgy, hogy a dőlésszög legyen nagyobb 5 foknál. A vevő azonnal abbahagyja a pont észlelését és eltárolja a közepelt pozíciót, majd növeli eggyel a pontszámot.
  3. Menjen egyenletes sebességgel a következő mérendő pontra. A ferde helyzetben tartás ekkor nem szükséges, hiszen a vevő érzékeli, hogy nem egy helyben áll hanem mozog, tehát tudja hogy nem kell észlelni.
  4. A következő pont méréséhez helyezze az árbóc hegyét a mérendő pontra, és állítsa közel függőleges helyzetbe az árbócot.

A művelet hasonlóképp folytatódik pontról-pontra.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer